Blog

A modern fürdőszobák padlója: a kőhatású SPC melegburkolat

2022.12.14 10:00
A modern fürdőszobák padlója: a kőhatású SPC melegburkolat

Míg az irodaházak vagy családi házak padlózatának kiválasztásának rengeteg opció közül válogathatunk, addig a fürdőszobák aljzatánál ennél jóval korlátozottabbak vagyunk. Vagyis lennénk, de szerencsére az SPC padlók minden kritériumnak megfelelnek, hogy tökéletes melegburkolatként funkcionáljanak nedves közegben is.

Hideg megjelenés, meleg léptek

A kőhatású padló megjelenésre leginkább természetes kőlapokra emlékeztet, nagyméretű SPC deszkái pedig robusztusság érzetét keltik. Nagy népszerűségnek örvendenek ezek a szürkés árnyalatok, főként fürdőszobákban alkalmazzák őket, azonban más helyiségekben is jól mutatnak. A hideg színvilág ellenére melegburkolatról van szó, ennek köszönhetően kényelmes, meleg és könnyed lépésérzetet biztosít. A látvány és az érzet megtévesztheti az érzékszerveket, ezért is szeretik modern enteriőrök kialakításához használni a kőhatású padlót.

TOVÁBB A KŐHATÁSÚ PADLÓKHOZ >>

Hosszútávú víztaszítás, ellenálló rétegek

Az SPC padlók kialakításuknak köszönhetően számos rétegből épülnek fel, ebből adódóan megannyi pozitív tulajdonsággal ruházták fel őket, mint a vízállóság, tűzállóság, kopásállóság, foltállóság, valamint a padlófűtéssel való kompatibilitás. Külön hangsúlyt fektetve a vízállóságra érdemes kiemelni, hogy a megfelelően telepített padlólapok közé nem folyik be a víz, nem púposodik fel és nem penészedik be.

Kifejezetten jó mérettartás jellemzi ezeket a kőhatású padlókat, amelyek évtizedekig újszerű állapotban maradnak majd. Az SPC deszkák felülete csúszásgátló réteggel van ellátva, hogy ne csak kényelmes, de biztonságos felszínt nyújtson. Magabiztosan jelenthetjük ki, hogy az esztétika és a funkcionalitás kéz a kézben jár, kiegészítésként pedig használj színben illő szegélyléceket.

TOVÁBB A KŐHATÁSÚ SZEGÉLYLÉCEKHEZ >>

Hatékony telepítés opcionális padlófűtéssel

A forradalmi UNICLIC rendszernek köszönhetően a kőhatású padlólapok összeillesztése felettébb egyszerű, mindössze egy gumikalapácsra és egy sniccerre van szükség. A deszkák nagysága 914 x 457 mm, így meglehetősen gyorsan lefektethető az egész SPC padlórendszer. A lécek 1 mm-es IXPE aljzattal vannak ellátva, ami a lépészaj csökkentésében játszik szerepet.

Igény esetén a kőhatású lapok alá infra fűtés telepíthető, hogy a hideg hónapokban is kellemesen meleg padlón lépkedhessünk a fürdőszobában. Nagy előnye, hogy elsősorban nem a levegőt, hanem a tárgyakat és testeket melegíti fel, emellett számtalan pozitív élettani hatása is van a szervezetre.

TOVÁBB AZ INFRA FŰTŐFILMEKHEZ >>

A kőhatású SPC padlók megrendelésével egyidejűleg kiválaszthatod opcióként a padlóburkolat lerakásának kérését, ha szakszerű kezekre bíznád a munkát. Emellett érdemes tudnod, ha 100 m2 feletti igényed van, jelezd számunkra és egyedi ajánlatot biztosítunk!

Ha érdekesnek találtad a cikket és szívesen olvasnál hasonlókat a továbbiakban, kövesd be Facebook oldalunkat, ahol rendszeresen jelentkezünk friss hírekkel!

Webáruház készítés
sixpayment