Blog

Elegáns és megnyerő: SPC parketta az éttermektől a szállodákig

2023.02.20 10:58
Elegáns és megnyerő: SPC parketta az éttermektől a szállodákig

A kereskedelemmel foglalkozó iparágak – mint az éttermek, hotelek, szállodák vagy wellnessközpontok – számára elengedhetetlen, hogy maradandó és impresszív első benyomást keltsenek vendégeikben. Az emlékezetes vendégélményekhez pedig rengeteget hozzátesz a belső enteriőr megjelenése, arculata és hangulata, ehhez pedig a padló stílusa is hozzátartozik.

Szállodák és hotelek

Elsőre talán bele sem gondolnánk, de napjában számtalanszor nézünk a földre: séta közben a lábunk elé, bekötjük a cipőnket, ha belépünk egy számunkra ismeretlen helyiségbe, vagy csak szimplán gondolkozás közben is lefelé hajtjuk a fejünket. Padlók vezetnek bennünket az előcsarnokba való belépéstől kezdve, a folyosókon és közösségi tereken át egészen az ebédlőasztalokig vagy vendégszobákig. Időnként még a falak részleges burkolására is alkalmazzák őket dekoráció céljából. A recepción rend szerint átlagosan 10 percet töltenek el a vendégek, ez az idő elég arra, hogy ráhangolódjanak a hely atmoszférájára.

A szállodai konyhák, ebédlők, hallok és fürdőszobák padlóburkolására kifejezett figyelmet kell fordítani, ennek pedig két fő oka van: a magasabb forgalom és a nedvességnek való kitettség. Ahol sok cipőtalp megfordul, folyamatos a széktologatás, felborulnak a poharak és gyorsan koszolódik a padló, oda érdemes időtálló parkettát választani, ami hosszú éveken át bírja a strapát elhasználódás nélkül.

Pontosan ilyen és ehhez hasonló célra jöttek létre a prémium SPC parketták, amelyek rendkívüli 0.55 mm vastag kopórétegüknek köszönhetően igazán ellenállóak a mikrokarcokkal és sérülésekkel szemben. Vízállóságuk lehetővé teszi, hogy akármilyen helyiségben megállják a helyüket, nem szívják magukba a nedvességet és nem púposodnak fel. Infra padlófűtéssel való kompatibilitásuk pedig igazi luxust kínál a lakosztályban megszálló vendégek számára.

TOVÁBB AZ EXTRÉM STRAPABÍRÓ SPC PADLÓKHOZ >>

 

Éttermek és bárok

Az imént már szó esett a kiömlő italokról, de persze a szétszóródó ételekről és összetörő tányérokról sem szabad megfeledkezni, még a legprofibb konyhában is előfordul. Éppen ezért számolni kell a napi szintű takarítással, ami a hagyományos padlókat megviselheti, de nem az SPC parkettát. Nem okoznak problémát az apró homokszemek felsöpréskor, a nagyobb mennyiségű víz felmosáskor, vagy éppen az erősebb tisztítószerek takarításkor.

A padlódizájn lényeges eleme az éttermeknek, bisztróknak és bároknak, hiszen sosem mindegy, hogy a menük felszolgálása milyen környezetben történik. Az ideálisan kiválasztott burkolat megannyi érzést vihet az enteriőrbe, hadd mutassuk be két példán keresztül:

TOVÁBB A FAHATÁSÚ HALSZÁLKA SPC PADLÓKHOZ >>

TOVÁBB A FAHATÁSÚ DESZKA SPC PADLÓKHOZ >>

Fitnesz termek és wellness központok

Van, akinek eszébe sem jutna „fa” padlóval burkolni egy edzőtermet, hiszen ideig-óráig tartana, könnyen sérülne és lehetne cserélni az egészet. Az SPC melegburkolatok azonban a dekoratív megjelenés mellett extrém teherbírást nyújtanak, hogy ne csak sérülésmentes maradjon a parketta, de karcolások se keletkezzenek rajta. Szintén nagy előnyt élvez a vízállóság, ugyanis nem szívja be az izzadtságot, a párát vagy a kellemetlen szagokat.

A wellness részlegek részéről – akárcsak a masszázsszalonok esetében – a vendég fokozottabban figyeli a padlót: masszázs közben arccal lefelé fekve, pedikűr során is lefelé néz, vagy éppen mezítláb közlekedik rajta. Ilyen esetekben kiemelten fontos a csúszásgátló bevonat megléte, hogy elkerülhessük a nedvesség okozta megcsúszást.

TOVÁBB A VÍZÁLLÓ KŐHATÁSÚ SPC PADLÓKHOZ >>

SPC padlóink gondosan tervezett rétegei éveken, sőt évtizedekig ellenállóvá teszik a parkettát annak érdekében, hogy a vendéglátás megannyi területén is kiválóan helytálljanak. Erős kereskedelmi használatra is kitűnő választás, ha kérdésed adódott vedd fel velünk a kapcsolatot!

Ha érdekesnek találtad a cikket és szívesen olvasnál hasonlókat a továbbiakban, kövesd be Facebook oldalunkat, ahol rendszeresen jelentkezünk friss hírekkel!

Webáruház készítés
sixpayment