Blog

Fektesd le új padlód rendkívül egyszerűen UNICLIC rendszerrel!

2023.01.03 09:49
Fektesd le új padlód rendkívül egyszerűen UNICLIC rendszerrel!

A melegburkolatok széles tárházában keresgélve érdemes kiemelni az igazán minőségi, időtálló és könnyen telepíthető fajtákat, hiszen számos eltérő tulajdonsággal rendelkezhetnek ezek a parketták. Ezek közül az UNICLIC SPC padlók felettébb magas színvonalat képviselnek, egyszerű fektethetőségük pedig lehetővé teszi, hogy akár mi magunk rakjuk le a padlólapokat bármelyik helyiségben.

Milyen felületre fektetheted az SPC parkettát?

Összességében szinte bármilyen felület megfelel arra, hogy újabb padlórétegként ráhelyezd az SPC parkettát, ami megfelelően szilárd, egyenes és leszigetelve nem romolhat tovább az állapota. Tehát lehet ez egyszerű beton vagy cement, kő- vagy kerámiaburkolat, régi laminált vagy PVC parketta, illetve korábbi faburkolat. A károsodás esetén persze fel kell szedni a régi aljzatot és rendbe tenni, mielőtt az új rákerülne, gondolunk itt például korhadó vagy penészedő fára. Puha felületekre szintén nem érdemes fektetni, mint a padlószőnyeg, a hab PVC vagy a párnafás rendszerek rossz alátámasztást biztosítanak.

A megfelelően előkészített aljzatra azonban nagyon gyorsan és egyszerűen lerakható az SPC padló, köszönhető ez főként az egyedülálló UNICLIC rendszernek. Ha önállóan vágnál bele a felújításnak, akkor sem lesz szükséged túl sok eszközre, mindössze egy gumikalapácsra és egy sniccerre. Mivel az UNICLIC SPC padlódeszkák úgy vannak kialakítva, hogy tökéletesen egymásba illeszkedjenek, hamar bele lehet tanulni a folyamatba. A nehezen hozzáférhető helyek sem jelentenek majd akadályt, mint a sarkok vagy szűk helyek a fűtőtestek alatt. Két ember esetében egy nap alatt akár 50 négyzetméternyi SPC padló is telepíthető.

TOVÁBB AZ UNICLIC HALSZÁLKA SPC PADLÓKHOZ >>

TOVÁBB AZ UNICLIC DESZKA SPC PADLÓKHOZ >>

UNICLIC SPC padlók 

Miért lesz tartós melegburkolat akár évtizedeken át?

Padlóválasztás esetén rengeteg szempontot figyelembe kell venni, sokszor az is meghatározó tényező, hogy milyen helyiségbe szánjuk: Otthonra nappaliba? Fürdőszobába? Esetleg irodahelyiséget újítanánk fel vele? Étterembe vagy más forgalmas közösségi épületbe? Teljesen érthető kérdések, hiszen van, ahol például a nagy kopásállóság a lényeg, míg máshol a vízállóság.

UNICLIC rendszerű SPC melegburkolataink egytől egyig magas minőséget képviselnek, hiszen rendelkeznek mindazon hasznos és előnyös tulajdonságokkal, amelyek lehetővé teszik, hogy bárhová tökéletes választásnak bizonyuljanak. Lássuk, mik ezek a sajátosságok:

  • Vízállóság: fürdőszobák és mosdók ideális padlója lehet, hiszen nem ázik át, nem púposodik fel, nem penészedik be, valamint csúszásmentes bevonattal van ellátva.
  • Tűz- és UV-állóság: az SPC parketták alapját ásványi anyagok képezik, amelyek képesek ellenállni a magas hőmérsékletnek, tűz esetén nem füstölnek, és nem lobbannak lángra. Legfelső rétegük egy áttetsző UV-álló lap, ami nem engedi elszíneződni a padlót tartós napsugárzás estén sem.
  • Extrém 55-ös kopásállóság: nincsen többé bútorok okozta benyomódás, sem látható csikarások, sem pedig fényvesztés a mikrokarcok miatt. Forgalmas helyiségekben és erős kereskedelmi alkalmazás mellett is évekig esztétikus marad.
  • Foltállóság: a védőburkolatnak köszönhetően nem tapadnak meg rajta egykönnyen a szennyeződések, a kilöttyenő folyadékokat pedig folt nélkül feltakaríthatjuk.

TOVÁBB AZ UNICLIC KŐHATÁSÚ SPC PADLÓKHOZ >>

UNICLIC SPC padlók 

Mire NEM lesz szükséged az UNICLIC padló lerakása során?

Az SPC padlók nagy körültekintéssel kerülnek kialakításra, hogy minél több előnyös tulajdonságot ötvözzenek, cserébe pedig minél kevesebb alapanyagra és eszközre legyen szükség a telepítés során. Ebből adódóan hatalmas pozitívum, hogy a deszkák legalsó bevonata egy IXPE aljzat, ami tulajdonképpen egy integrált zajcsökkentő alátét. Ez egyaránt biztosít megfelelő szigetelést a meleg hőérzet kialakításához, illetve hatásos hangszigetelőként is funkcionál. Ennek köszönhetően nincs szükség külön padlóalátétre, kivéve, ha nagyfokú zajcsökkentés a cél.

Nem lesz szükséged továbbá ragasztókra, lakkokra és rögzítőkre sem, hiszen kellően kemény és egyenes aljzatra fektetve a deszkák összekapaszkodnak az UNICLIC rendszer által. A gondosan felvitt rétegek kiváló védelmet biztosítanak tűz-, víz-, UV-, foltok és karcok ellen, így egyéb bevonatokra sem kell költeni.

TOVÁBB AZ SPC PADLÓ KIEGÉSZÍTŐKHÖZ >>

UNICLIC SPC padlók 

UNICLIC SPC padlóinkat fa- és kőhatású megjelenéssel rendelheted meg, számos színválasztékban, illetve deszka és halszálka mintázatok közül is választhatsz. Ha mégis szükséged lenne segítségre, és szakemberre bíznád a parketta lefektetését, a rendelés során kérd a „Padlólerakást kérek” opciót!

Ha érdekesnek találtad a cikket és szívesen olvasnál hasonlókat a továbbiakban, kövesd be Facebook oldalunkat, ahol rendszeresen jelentkezünk friss hírekkel!

Webáruház készítés
sixpayment