Blog

Hely- és energiatakarékos fűtésre vágysz? Válassz infra fűtőfilmet melegburkolat alá!

2023.01.03 10:17
Hely- és energiatakarékos fűtésre vágysz? Válassz infra fűtőfilmet melegburkolat alá!

A hagyományos fűtőtestekkel ellentétben a parketta alá lefektetett infra fűtőfilm egyenletesen melegíti fel a testeket és tárgyakat, így alakul ki bennünk az ideális hőérzet. Légáramlásmentesen és kellemes hőérzetet biztosítva nyújt komfortos érzetet, nem is beszélve arról, hogy elektromos fűtés révén az egyik leggazdaságosabb megoldás.

Elektromos infrafűtés modern és régebbi épületekhez

A fűtés akkor mondható gazdaságosnak, ha minél kevesebb energia felhasználásával minél tovább képes felmelegíteni az adott helyiséget. Ez erőteljesen összefüggésben van a szigetelés minőségével, hiszen sokkal nehezebb felmelegíteni a levegőt, ha nincs, ami megtartsa a magasabb hőmérsékletet. Az infra fűtőfilmek azonban nem a levegőt, hanem az épületet és a benne lévő tárgyakat, testeket melegíti fel, ahogyan azt a Nap is teszi. Ez jobb hőérzetet biztosít, komfortosabbá válik a szoba és csökkenti a penészedés esélyét is.

Elektromos fűtés révén alapvetően az energiatakarékos megoldások táborát erősíti, emellett pedig igen gyorsan képes meleget varázsolni a szobába. Mivel közvetlenül a talpunk alatt kezdődik a hősugárzás, télen akár mezítláb is járkálhatunk a lakásban. Az infra fűtőfilmek a felvett energia majdnem teljes egészét képesek hőenergiává alakítani, gazdaságosságuk ebben is rejlik.

TOVÁBB AZ INFRA FŰTŐFILMEKHEZ >>

energiatakarékos fűtés

Karbantartás- és károsanyag kibocsájtás mentes fűtés távvezérléssel

Az infra fűtőfilmek kifejezetten SPC melegburkolat alá lettek kifejlesztve, így 100%-ig kompatibilisek ezekkel az ásványi anyagból készült padlókkal. Elektromos fűtés révén a szükséges 230V-on kívül nincs szükség másra a működéséhez, cserébe nincs széndioxid vagy más károsanyag kibocsájtás sem. Ennek köszönhetően nem csak üzemeltetésük környezetbarát, hanem szervezetünkre is jótékony hatással vannak az infravörös hullámok.

Karbantartás tekintve egyáltalán nem igényelnek odafigyelést, hosszú évekig képesek kiválóan és biztonságosan működni. Esetleges meghibásodáskor sincs nagy gond, hiszen több évtizedes garanciát biztosít hozzájuk a gyártó.

Az infra padlófűtés fali termosztáttal vezérelhető kétféleképpen: egyrészt a termosztáton nyomógombok találhatók, másrészt telefonról távolról vezérelhető applikáció segítségével. Programozható akár a hét minden napjára, valamint fagyvédelemmel és gyerekzár funkciókkal is el van látva a biztonságos működtetés érdekében.

TOVÁBB A TÁVOLRÓL VEZÉRELHETŐ TERMOSZTÁTOKHOZ >>

energiatakarékos fűtés

Az infra fűtőfilmek lerakása gyors és egyszerű

Ahogyan az SPC parketták lefektetése is igen dinamikus, úgy az alájuk kerülő infra fűtőfilmek telepítése is rendkívül gyorsan zajlik. A fűtőfilmek három különböző méretben kaphatók, hogy tökéletes fedést biztosítsanak a nehezen hozzáférhető helyeken is. Beszerelésük kosz- és zajmentesen történik, elektromos hálózathoz való csatlakoztatásukat pedig beszerelő csomag segíti, ha saját magunk állnánk neki a munkának.

Telepítés során fontos betartani a megfelelő rétegrendet, hogy az infra fűtőfilmek maximális hatékonyságon működhessenek. Legalsó rétegként egy sor hőtükrös fóliát kell leteríteni, ez növeli az energiahatékonyságot, valamint védelmet nyújt az átnedvesedéssel szemben. Ezt követően kerülhetnek fel az infra fűtőfilmek, majd pedig egy sor párazáró fólia. A legfelső réteg minden esetben a választott SPC melegburkolat lesz, és tulajdonképpen kész is a vadonatúj, padlófűtéssel ellátott, ellenálló parketta.

TOVÁBB A PADLÓFŰTÉS BESZERELŐ CSOMAGHOZ >>

TOVÁBB A HŐTÜKRÖS FÓLIÁHOZ >>

energiatakarékos fűtés

Ha szeretnéd a Nap melegét érezni otthonodban az év minden szakában, az infra padlófűtés tökéletes választás lesz számodra! Igény esetén szakembereink telepítik mind az infra padlófűtést, mind az SPC padlót az ország egész területén.

További érdekességekért kövesd be Facebook oldalunkat, ahonnan rendszeresen tájékozódhatsz újdonságainkról!

Webáruház készítés
sixpayment