Blog

Iránytű padlóválasztáshoz: milyen szempontokat érdemes figyelembe venni?

2023.02.20 10:24
Iránytű padlóválasztáshoz: milyen szempontokat érdemes figyelembe venni?

Padlóválasztással kapcsolatban mindenkinek megvannak a maga igényei, elképzelései, azonban mégis nagy segítséget nyújthat, ha egy lista mentén el tudunk indulni. Összeszedtünk néhány olyan szempontot, amelyeket tanácsos figyelembe venni annak érdekében, hogy az új parkettád látványát konstatálva kijelenthesd igenis jó döntést hoztál!

Lakossági vagy kereskedelmi célra választanál?

Alapvetően jelentős különbség szokott lenni az otthoni használatú és a kereskedelemben alkalmazott padlók között, hiszen ez utóbbi sokkal nagyobb forgalomnak van kitéve, így gyorsabban is használódik. A lakossági felhasználású parketták esetében pedig inkább a komfortos, meleg érzetű és dekoratív megjelenésű felületek a népszerűbbek. Létezik, hogy erre a két különböző célra ugyanaz legyen a megoldás? Igen, mindössze 2 szóban: SPC parketta.

Néhány éve kerültek forgalomba a Stone Polymer Composit melegburkolatok, vagyis az ásványi őrlemény polimerekkel préselve. Hibrid padló lévén ötvöződik bennük a mérettartás és rugalmasság, valamint az ellenálló és strapabíró kialakítás. Extrém teherbírását a Magyarországon egyedülálló 0.55 mm vastag kopórétegnek köszönheti, így képes évtizedeken keresztül megőrizni újszerű állapotát. Sem a bútorok súlya nem okoz rajta benyomódást, sem a cipők által behordott kosz, por és homok sem eredményez mikrokarcokat.

Az SPC padló összetételét tekintve környezetbarát, nem tartalmaz ftalátokat vagy oldószereket, így teljes biztonsággal használható gyerekszobában is. A játékok dobálása nem fogja felsérteni a deszkák felületét, ahogyan a házikedvencek körmei sem rongálják meg a padlót.

TOVÁBB AZ UNICLIC SPC PADLÓKHOZ >>

Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen elsősorban?

A helyiség összes szobáját ugyanazzal a parkettával szeretnéd végigburkolni, beleértve a fürdőszobákat is, vagy legyen inkább különböző megjelenésű a hely adottságaitól függően? Több árnyalat is tetszik, netalántán fa- és kőhatású padlót egyaránt szeretnél? UNICLIC SPC melegburkolataink 8 féle fa és 3 féle kő színárnyalatban is megtalálható kínálatunkban. Kíváncsi vagy milyen előnyökkel bírnak még?

 • Extrém kopásállóság (0.55 mm kopóréteg)
 • Vízállóság (válaszd fürdőszobába is)
 • Tűzállóság (nem ég és nem füstöl)
 • Foltállóság (egyszerűen tisztítható)
 • UV-álló réteg (nem fakul ki a napon)
 • Lépésállóság (beépített padlóalátéttel)
 • Csúszásgátló felület (vizesen sem csúszik)
 • Meleg hőérzetű (komfortos mezítláb is)
 • Újrahasznosítható (szerves- és ásványi anyag alapú)

A 0.55 mm vastag kopóréteget érdemes külön kiemelni, hiszen megakadályozza a parketta karcolódását, csikaródását és a hasonló károsodásokat. Ezentúl nem kell a bútorok alá rongyokat vagy újságot stócolni, hogy a lábuk ne nyomja meg a padlót, és a gurulós székektől sem szükséges megszabadulni.

TOVÁBB A FAHATÁSÚ HALSZÁLKA SPC PADLÓKHOZ >>

TOVÁBB A FAHATÁSÚ DESZKA SPC PADLÓKHOZ >>

TOVÁBB A KŐHATÁSÚ SPC PADLÓKHOZ >>

Padlófűtésben is gondolkodsz?

A beépített padlófűtés szintén meghatározó tényező, hiszen ennek kialakításához magasabb hőtűrésű és minimálisan dilatáló parkettára lesz szükség. Az UNICLIC SPC padlók megalkotása során ez a szempont döntő szerepet játszott, melynek köszönhetően egytől egyik kompatibilisek az infra fűtőfilmekkel. Beszerelésük során elegendő ezt a szimpla rétegrendet követni:

 1. Legalulra egy réteg tükörfólia, ami szó szerint visszatükrözi a lefelé áramló hőmérsékletet, hogy egyenletesen felfelé irányuljanak az infravörös sugarak.
 2. Ezt követi a méret szerint kiválasztott infra fűtőfilm, amelyet hagyományos 230 Voltra kell kötni. Programozható és üzemeltethető nyomógombokkal, illetve applikációval.
 3. Jöhet egy sor párazáró fólia, ami egy elválasztó rétegként is funkcionál.
 4. Végül pedig a választott mintájú és árnyalatú SPC padlólapok fedik be az egészet, amelyek a kikapcsolt padlófűtés mellett is kellemes hőérzetet biztosítanak.

TOVÁBB AZ INFRA FŰTŐFILMEKHEZ >>

Ennél is több információra lenne szükséged, vagy esetleg részletekbe menő kérdésed adódott? Írj nekünk, kérdezz minket és mi ellátunk válaszokkal!

További érdekességekért kövesd be Facebook oldalunkat, ahonnan rendszeresen tájékozódhatsz újdonságainkról!

Webáruház készítés
sixpayment