Blog

Korszerű padlófűtésre vágysz? Ismerd meg a praktikus infrafűtést!

2022.11.22 13:54
Korszerű padlófűtésre vágysz? Ismerd meg a praktikus infrafűtést!

Minden évszakban kellemes érezni a napsugarak melegét, miért ne vihetnénk ezt be otthonunkba? Az infrafűtés nagyon hasonlóan működik ahhoz, ahogy a napfény melegíti fel a testeket, ezért számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik. A modern padlófűtések feltörekvő pionírjaként szeretnénk bemutatni, miért érdemes fűtőfilmet választanod SPC parketta alá.

Egészségre gyakorolt hatások

Kiemelkedő pozitívumként tekinthető az infrafűtés azon tulajdonsága, miszerint nem a közeget és a levegőt melegíti fel, hanem a szobában jelenlévő testeket és tárgyakat. Az alacsony hullámhosszú sugárzás egészségre gyakorolt hatásait már korábban felismerték, hiszen ezen az elven működnek az infraszaunák is. A hőátadás így adódik át a környezetnek, ebből kifolyólag igen energiahatékony a működése.

Az élettani folyamatokra gyakorolt hatásai pedig a következők:

  • A vér- és nyirokkeringés javításával hamarabb kiürülnek a méreganyagok a szervezetből.
  • Javítja a közérzetet, és csökkenti a stresszt, ezzel pedig hozzájárul a gondolkodás serkentéséhez.
  • A környezetre kifejtett hatása alapján csökkenti a nyirkos közeget, így megelőzhető a segítségével a penészedés kialakulása.

TOVÁBB AZ INFRA FŰTŐFILMEKHEZ >>

Helytakarékos, energiakímélő és költséghatékony

Korszerű villamoshálózatra való csatlakoztatása esetén 230 Voltra van szükség. Az infra fűtőfilmek kifejezetten SPC padlózat alá lettek kialakítva, így nem foglalnak helyet külön fűtőtestként. Adott esetben napelemes rendszerre is köthető, így a fűtés költsége minimalizálható. A megfelelő rétegrend betartásával otthonunk lényegesen komfortosabbá válhat elektromos padlófűtéssel, ez pedig a következő:

1. Tükörfólia
2. Infra fűtőfilm
3. Párazáró fólia
4. SPC parketta

A felsorolásból is látszik, hogy a kivitelezés meglehetősen egyszerű, kevés kellékkel is kivitelezhető. Megfelelő padlózat esetén bontás nélkül, akár 1-2 munkanap folyamán telepíthető az infrafűtés. Az extra tartós SPC padlókhoz pedig strapabíró fűtőrendszer illik, amely karbantartás nélkül is több évtizedig problémamentesen működik.

TOVÁBB A HŐTÜKRÖS FÓLIÁHOZ >>

TOVÁBB A PADLÓFŰTÉS BESZERELŐ CSOMAGHOZ >>

Infrafűtés távvezérléssel

A technológia fejlődésével az okosotthonok egyre nagyobb része elektronikusan vezérelhető, miért ne lehetne pont a padlófűtést telefonról működtetni?

Távolról vezérelhető modern termosztáttal könnyítjük meg a hétköznapjaid, hogy munkából úton hazafelé már be is tudd állítani az otthoni hőfokot, így kellemes melegbe érkezhetsz. Az applikáció mellett természetesen nyomógombokkal is rendelkezik a kis szerkezet, amelynek programozható menüjével gyerekzárat is tehetsz rá, nehogy az apróságok elnyomkodják. Az eszköz továbbá fagyvédelemmel is el van látva.

Méretre kicsi, nem egész 9 x 9 cm-es termosztátról van szó, amely falba süllyeszthető, esztétikus megjelenésű, valamint fehérben (5-35 °C-ig) és feketében (5-40 °C-ig) is kapható. Telepítését követően jelszóval védett Wi-Fi hálózatról vezérelhető.

TOVÁBB A TERMOSZTÁTOKHOZ >>

Az infrafűtést akár saját magad is beszerelheted a fentebb javasolt csomaggal, amelyhez részletes és illusztrált útmutatót adunk segítségül. Azonban, ha ránk bíznád a kivitelezést, keress minket bizalommal, mi pedig készségesen segítünk!

További érdekességekért kövesd be Facebook oldalunkat, ahonnan rendszeresen tájékozódhatsz újdonságainkról!

Webáruház készítés
sixpayment