Blog

Régi padlótrend új köntösben: a halszálka parketta

2022.12.14 08:46
Régi padlótrend új köntösben: a halszálka parketta

A ma ismert parketták ősét valamikor a 17. században kezdték el gyártani, és széles körben használni a módosabb családokban. Már ekkor igyekeztek mintázatot vinni a padlóelemekbe, így a halszálka-szerű lerakásmód is egyre gyakoribbá vált, az egységes deszkák gyártásához azonban a 19. századik kellett várni. Ezt követően szinte sosem ment ki a divatból, alkalomszerűen azonban felkapottabb lett az egyszerű, de mutatós halszálka parketta.

A belső enteriőr egyedisége

A beltér elrendezését izgalmasabbá tehetjük, ha a kiválasztott forma- és színvilág nem csak a bútorok esetében van jelen, hanem a mennyezet, a falak és a padló is ehhez mérten van kialakítva. A színválasztás sem egyszerű dolog, pláne, ha ehhez még forma is társul. A horizontális lerakásmóddal nem mindenki szimpatizál, így ha vinnél bele egy kis egyediséget, a halszálka parkettával nem lőhetsz mellé.

A halszálka mintázat változatos megjelenést kölcsönöz a helységnek, ezt befolyásolja a választott szín és a deszkák szélessége. Míg csempék esetében inkább a kisebb és vékonyabb burkolóelemeket részesítik előnyben, addig SPC padlónál a szélesebb padlóelemek egyedi térhatást kölcsönözhet a szobának.

TOVÁBB AZ AKCIÓS HALSZÁLKA PADLÓHOZ >>

Választékos színskála a tökéletes összhatásért

Természetesen a lerakási mód mellett a padló színének kiválasztása is elengedhetetlen, fontos, hogy maximálisan harmonizáljon az elképzelésekkel. A meleg árnyalatok kedvelői a természetes fa árnyalatától kezdve, a vöröses megjelenésűn át, a sötét tölgy színű halszálka parkettákig. Ellenben a hideg színekkel szimpatizálók számára is kedvezünk, méghozzá a fehér tölgytől kezdve a szürkésebb, füstösebb árnyalatokig.

A mintázat kialakítása során egymásra merőlegesen helyezkednek el az SPC parketta lapjai, így a különböző tónusok egymás mellé kerülve egy kis mozgalmasságot visznek a megjelenésbe. Szélesebb deszkákkal (615 x 127 mm) egészen más hatást érhetünk el, mint a megszokott vékony halszálka parketta elemekkel, valamint a lerakás is sokkal gyorsabban kivitelezhető.

Tudjuk, hogy látatlanban nehéz a választás, ezért tatai bemutatótermünkben ingyenes termékmintát kérhetsz, hogy könnyebben hozzá tudd nézni a színeket otthon a berendezéshez.

TOVÁBB A MELEG ÁRNYALATÚ HALSZÁLKA PARKETTÁKHOZ >>

TOVÁBB A HIDEG ÁRNYALATÚ HALSZÁLKA PARKETTÁKHOZ >>

Dekoratív egyben strapabíró kivitelezés

A halszálka parketta megjelenése mellett igenis fontos tényező a padló élettartama és minősége is, nagy érték tud lenni, ha 10 évvel később is ugyanúgy néz ki. SPC halszálka padlóink több rétegből állnak, így nagy terhelhetőséget biztosítanak hosszútávon. Egyedülálló 0.55 mm-es kopórétege extrém ellenálló, emellett pedig a deszkák vízálló, tűzálló és foltálló tulajdonságokkal rendelkeznek, és kompatibilisek padlófűtéssel is.

A halszálka parketta esetén a deszkák széleinek kialakítása segíti az illeszkedést, így telepítésük egyáltalán nem bonyolult feladat. Amennyiben szeretnéd azonban szakemberre bízni a feladatot, a rendelés során töltsd ki a „PADLÓBURKOLAT LERAKÁST KÉREK” űrlapot.

TOVÁBB A PADLÓBURKOLAT LERAKÁS ŰRLAPHOZ >>

A prémium SCP halszálka parketták szállítási egysége 2.343 m2 / csomag, azonban 100 m2 felett egyedi árajánlatot kérhetsz néhány adat megadásával.

Ha érdekesnek találtad a cikket és szívesen olvasnál hasonlókat a továbbiakban, kövesd be Facebook oldalunkat, ahol rendszeresen jelentkezünk friss hírekkel!

Webáruház készítés
sixpayment