Blog

Az UNICLIC prémium SPC parketta 5+1 nagy előnye

2022.11.07 15:54
Az UNICLIC prémium SPC parketta 5+1 nagy előnye

Mivel a natúr fából készülő padlók igencsak költségesek, fokozott odafigyelést és ápolást igényelnek, így szükség volt olyan alternatívára, ami a fához hasonlóan dekoratív, mégis tartós. Évek, sőt évtizedek technológiai fejlesztésébe tellett, mire elérkeztünk a napjainkban használatos modern padlókhoz. Ám ezek között is számos különbség fedezhető fel, mi pedig egyet szeretnénk bemutatni: az UNICLIC SPC padlólapokat.

1. Szinte bármilyen padlóra lefektethetjük

A lefektetés fő feltétele, hogy sima, egyenletes és kemény aljzatra kerüljenek az SPC padlólapok, így akár régi burkolatra is rakhatjuk az újat. Lehet ez járólap, régi laminált parketta, beton vagy cement aljzat, anhidrid, rétegelt lemez, farostlemez, kő, kerámia vagy éppen tömör szerkezetű PVC padló. Az olyan nem szilárd padlók, mint a párnafás rendszerek, a habszerkezetű PVC padló vagy a padlószőnyeg nem nyújtanak megfelelő alátámasztást, ezért ezeket fel kell szedni a prémium SPC parketta lehelyezése előtt.

Az egyedülálló UNICLIC rendszernek köszönhetően pedig valóban egyszerű az SPC deszkák összeillesztése. Mivel a szélek egymásba kapaszkodó módon lettek kialakítva, elegendő őket ízlés szerint egymásba pattintani, ez legfőképpen a szűk helyeken – mint a sarkok és tereptárgyak közelében – nyújt igazán nagy segítséget.

TOVÁBB AZ UNICLIC HALSZÁLKA PADLÓKHOZ >>

TOVÁBB AZ UNICLIC DESZKA PADLÓKHOZ >>

prémium SPC parketta

2. Könnyű tisztítani, és vízállóságának köszönhetően nem púposodik fel

Sokféle laminált padló esetében okozhat gondot a felázás, amikor felmosás vagy folyadékok kiöntése után elkezd felpúposodni a parketta az illesztéseknél. Ez sajnos a száradás után is ugyanúgy látható marad, és jelentősen hozzájárul a deszkák élettartamának csökkenéséhez.

Az általunk forgalmazott prémium SPC parketták mindegyike egytől egyig vízálló, így nem csak a nedves takarítással szemben kikezdhetetlen, hanem víznek kitett helyiségekben is kitűnő választásnak bizonyulhat. A védőréteggel ellátott felületnek köszönhetően pedig nem gyűjti a szennyeződéseket, emellett jól bírja a vegyszereket is.

TOVÁBB AZ UNICLIC KŐHATÁSÚ PADLÓKHOZ >>

prémium SPC parketta

3. Extrém kopásálló réteggel borított felülettel rendelkezik

Az UNICLIC prémium SPC parketta deszkáinak kialakításában rejlik a nagy teherbírás és az időtállóság. Az SPC hordozólapon lévő dekorréteg felett még két igen fontos védőréteg is megtalálható: egy 55-ös (0.55 mm vastag) koptatóréteg, illetve ezen egy UV védőréteg.

Ez azt jelenti, hogy szinte elnyűhetetlen. Nem okoznak sérülést rajta a nehéz bútorok, a gyerekek aktivitásai, és a kisállatok körmének karcolásai sem. Ebből adódóan otthoni használat esetén közel 30 évig marad esztétikus, míg erős kereskedelmi alkalmazása során ez legalább 10 évet jelent.

TOVÁBB AZ AKCIÓS UNICLIC HALSZÁLKA PADLÓHOZ >>

prémium SPC parketta

4. Komfortos és csendes

Míg az SPC lapok anyaga ásványi eredetű, deszkáik a ridegségnek köszönhetően igen jó helytartó tulajdonsággal bírnak, addig tapintásuk meleg hőérzetű. Még a kőhatású laminált parketta esetén is jó érzés rálépni, komfortos padlót biztosít bármelyik helyiségben.

A padlólapok legalsó rétege (úgynevezett IXPE aljzat) integrált zajcsökkentő alátétként funkcionál, ezért nincs szükség egyéb alátétfóliákra és kiegészítőkre. Extrémebb hangszigetelés igénye esetén azonban teríthetsz alá padlóalátétet.

TOVÁBB A HANGSZIGETELŐ PADLÓALÁTÉTHEZ >>

prémium SPC parketta

5. Elektromos padlófűtéshez is tökéletes választás

Kifejezetten a prémium SPC parketta alá lettek kifejlesztve az infra fűtőfilmek, amelyekkel komplett elektromos padlófűtés valósítható meg. Az infra fűtés az egyik legkorszerűbb megoldások közé tartozik, amely során a tárgyak és a burkolat veszi át a meleget. Nagyon hasonlóan működik a napsugárzáshoz, így egy kis természetet is csempészhetünk otthonunkba. Mindössze néhány kiegészítő segítségével mi magunk is leteríthetjük ezeket a fűtőfilmeket, ezzel is növelve a benti ideális komfortérzetet.

TOVÁBB AZ INFRA FŰTŐFILMEKHEZ >>

prémium SPC parketta

+1. 100%-ban környezetbarát!

Az SPC padlók ásványi anyag tartalmának és az ezeket összekötő polimerek teljes mértékben újrahasznosíthatók, tehát nem keletkezik hulladék a régi deszkák visszadolgozásakor. Használatukkal hozzájárulhatsz az alacsonyabb ökológiai lábnyomhoz.

Ha érdekesnek találtad a cikket és szívesen olvasnál hasonlókat a továbbiakban, kövesd be Facebook oldalunkat, ahol rendszeresen jelentkezünk friss hírekkel!

Webáruház készítés
sixpayment